Besidžiaugiant vasaros lepinama šiluma, nepamirškime, kai aplinkos temperatūra didesnė nei 10°C, ligas sukeliančios bakterijos gali sparčiau daugintis. Dėl šių priežasčių padidėja žarnyno ligų ir infekcijų tikimybė. Užsikrėsti užkrečiamųjų ligų sukėlėjais galima įvairiais būdais. Dažna plintančių infekcinių ligų protrūkių priežastis yra netinkamas šiluminis maisto paruošimas, jo laikymas, kryžminė tarša, asmens higienos stoka, netinkamas maisto tvarkymo inventoriaus, indų plovimas bei aplinkos dezinfekcija.
Palaikykite tinkamą rankų bei darbinių paviršių higieną ir užkirskite kelią mikroorganizmų plitimui.
R E K O M E N D U O J A M E
Ieškokite dezinfekavimo priemonių čia https://www.manjana.lt/dezinfekcija/0/20/